I det lilla....

... bor det stora. Vi har verkligen försökt att hitta tillbaka till det positiva igen efter dippen i tisdags.
 
 
Vi har inte haft några planer för detta sportlovet, mer än att vi skulle ta dagarna som de kom. Vi hade bestämt att i onsdags skulle vi göra absolut ingenting och bara vara hemma.
 
 
Men det ändrades redan innan åtta på morgonen då ort.ingenjören ville göra sista inprovningen på den nya protesen. Krigaren hade ont men testade lite snabbt och vi bestämde oss för att ta hem den och prova vidare.
Det är inte ultimat att testa en ny hylsa när stumpen gör så ont som den gör, men vi får ta det så sakta.
 
 
Bilderna är från februari i år. Krigaren hittade en fin kise när vi tog en Subberunda.
 
När vi kommit hem så hörde Gurra av sig. En gammal klasskompis till Nikke, ni som hängt med här vet att han är som en bonusson i detta huset. Han tänkte titta hit och hänga lite med krigaren.
 
 
Vilket hjärta <3 Att komma hit och spela lite, fika och sitta i krigarens myshörna det är så fint gjort tycker jag. Han var hemma från Lund där han pluggar, att då lägga sin tid en eftermiddag för att peppa krigaren är guld!! Tack än en gång för titten, det lever krigaren länge på!
 
 
Så ringde äntligen krigarens läkare i torsdags. Det blir en MR i andra halvan av mars och därefter tar de beslut om hur mycket de ska göra. Han höll inte med läkaren från akuten, även om han inte sa det rent ut. Hoppas verkligen att det är klart till när sommaren börjar!!
 
 
Svårt att se var havet slutar och himlen tar vid.
 
Vi har letat pokemon och myst, krigaren har spelat på sin nya konsoll och vi har njutit av solen i massor.
 
 
Men framför allt har vi pratat om allt mellan himmel och jord. Mest om att det är helt okej att använda rullstolen, det är en hangup för honom. Han vill inte göra något när han inte kan ha sin protes, och jag köper det till viss del. Ändå måste vi mota bort rädslan han har för att "andra" tittar, lägger huvudet på sned eller pekar och undrar vad det är med honom. Först vill jag få honom att förstå att de flesta tittar till när något är annorlunda, det gör även han, men sedan är det hur man tittar.
 
 
Att möta dem som rent av glor och letar fel, eller som lägger huvudet på sned och med hundögon ömkar honom, det är de som är det stora hindret. Men allt kommer inifrån honom försöker jag förklara, du får se "förbi" dem, låt dem stirra, det får inte komma innanför skölden på dig.
 
 
Ja, det är inte lätt i alla lägen att veta hur man ska tackla allt man möter. Att man inte sätter sig i en offerroll och tycker synd om sig är så viktigt. Lyft ansiktet och titta uppåt, se framåt och mata på, det finns alltid något som är bra att fokusera på.
 
 
Vår goa lilla trasselsudd <3 
 
 
Oj vad det blommar ute, det känns verkligen som om våren är på g, men jag är lite skeptisk till att vi inte får något bakslag innan.
 
Igår fick krigaren göra något han längtat efter.
 
 
Han byggde en fågelholk med morfar. De sågade, skruvad och fixade och satte till slut upp den nära krigarens koja. De bottnade med lite Zaccohår för att bjuda in den första hyresgästen.
 
 
Ikväll är det mellotime igen. Krigaren älskar musik och sitter gärna och hissar och dissar :)
 
Önskar er en fin fortsättning på helgen!!!
 
Till sist: Inga andra än mina barn kommer kunna förstå styrkan i min kärlek till dem. De är ju trots
allt de enda som vet hur mitt hjärta låter från insidan <3 <3 <3
 
Kramen
Pia

Kommentarer :

#1: Linda/Candygirl

Verkar ju som att loven blev rätt bra i alla fall... hoppas nu att det blir bättre och att ni får rätsida på allt efter MR.

skriven
#2: Floweroffame

Så bra att ni ändå får en MR. Klart krigaren ska kunna använda sin rullstol också. Hälsa att han är stark och kommer klara det bra. Tur han har dig som mamma som gör allt du kan för honom. Ha en fin dag Kram Pernilla

skriven
#3: Pernilla

Att självömka och tro att man är sär, gör i get bättre. Men att vara ung och brottas med självförtroendet och självkänslan är lättare sagt än gjort. Det är tufft att stå brevid och stötta och peppa också. Sänder en stor styrkekram till Er alla.
/P

skriven
#4: Bosse Lidén

Har det kommit några hyresgäster? Härligt med sådana bonusbarn. Jag tror det handlar om att ge och ta. Han har säkert lika stor behållning av att komma till er.
Vad betyder MR?
Underbara foton som vanligt.
Du har helt rätt. Det finns olika sorters "gloende". Tittar gör vi alla.
Då är det paus ett tag från mello.
Kramen Bosse

Svar: Nej vi har inte sett till några ännu ;) MR är magnetröntgen.Tack! Ja visst gör det det, och precis som du säger, tittar gör vi alla.
Kramen Pia
Bjaeren

skriven
#5: Bosse Lidén

Jag skulle bara titta in och se om det hänt något nytt på bloggen. :)
Kram Bosse

Svar: Hej du! Nej här händer inte mycket inne :) Får se när jag kan få till ett inlägg igen.Tack för att du tittar in och ha det så gott!
Kramen Pia
Bjaeren

skriven
#6: Bosse Lidén

Saknar dina fina foton och personliga funderingar.
Önskar dig en fin midsommar.
Kram

Svar: I´m back ;)Kramen
Bjaeren

skriven

Kommentera inlägget här :