Gilla läget.....

Igår fyllde krigaren 10 år! Han var inte så lite stolt nu när det är tvåsiffrigt. Tänk vad olika man ser på sin ålder i de olika faserna i livet. För honom kan det inte gå fort nog framåt, och för en annan får det gärna bromsa upp.
Inte så att jag har ont av att bli gammal, nej inte ett dugg, alternativet är ju klart sämre, men för att man just tycker att det går lite för fort ibland.
 
 
I detta inlägget kommer lite bildfavoriter från året som gått.
 
Han hade kalas för släkten i lördags, och fick som alla tre grabbarna alltid fått, önska favoritkäket. Det kanske inte var vad de andra önskade sig, men han ville ha grön ärtsoppa med bröd :) Ja inte mig emot, jag älskar det och smidigt är det också.
 
Sin födelsedag var han klar över hur han ville att den skulle vara också. Jag och han skulle börja dagen på Hotell Havanna med frukost. Sedan skulle vi åka till Ullared och köpa lite prylar, bla ett PS4 på Netonnet. Det har han längtat efter länge.
Vi slappade på eftermiddagen och startade igång konsollen, läste lite och hade en mysig dag. Han fick ett helt gäng kuddar som jag sytt fodral till av fleeceplädar då jag inte hittade några gosiga färdiga överdrag. Detta till myshörnan i sitt rum.
 
 
Idag hade vi bestämt oss för att åka upp till akuten på DSBUS i Göteborg. En överenskommelse med sekreteraren till krigarens läkare, hon kunde inte påverka mer än hon hade gjort och väntetiden för MR och ultraljud är 3 månader. Åk upp, sa hon, och tala om att ni inte orkar längre så förstår de kanske.
Sagt och gjort, jag och krigaren stack iväg strax efter åtta. Vi skrevs in och kom snabbt som sjutton in på ett rum, men där tog det stopp.
 
 
Det kom så småningom en läkare som undrade vad de kunde göra för krigaren. Vi förklarade att högerbenet gjorde svinont, där skinnet växt fast. Men att även stumpen är jättejobbig, den värker och ger honom blixtsmärtor. Att det gör så ont att han inte kan vara i skolan, än mindre springa och leka.
Okej svarade hon, jag ska gå och kolla om det finns någon ortoped och framför allt kolla om krigarens läkare är på plats.
 
 
Efter två timmar rullade krigaren ut i korridoren för att kolla vart hon tog vägen och även kolla om vi kunde gå ner och köpa varsin fralla. Jo det dröjde ett tag till innnan det kom någon läkare, han opererade och visst fick vi gå ner och käka.
Så vi slapp ur vårt lilla fängelse och åkte ned och tog varsin macka.
 
 
Väl uppe igen fick vi vänta i två timmar till, sedan meddelade de att snart kommer det en läkare, men inte krigarens utan en annan.
Och han kom efter ett tag. Undrade även han vad han kunde göra. Samma svar från oss att det måste hända något nu. Att man måste se till att få iväg en akutremiss till röntgen så det händer något.
Svaret från honom fick mig att gå av på mitten. Han föreslog neuroleptika tillsammans med smärtstillande. Nej svarade jag direkt. Vi blev avrådda det för tre år sedan av en smärtspecialist då det i de flesta fall ger starka biverkningar framför allt på barn. Tja svarade han, då får han väl äta alvedon.
 
 
Tro inte, sa han, att jag inte vill hjälpa er, hade jag kunnat ge dig en spruta så allt försvann hade jag gjort det direkt, men så enkelt är det inte. Jag kan inte bara operera dig akut heller. Nej svarade jag, det trodde vi inte heller, men något måste hända.
Ja sa han, nu har du ju dessa benen, och de ser ut som de gör. Det är dem du ska ha resten av livet och då får man gilla läget med att de inte alltid fungerar. Du har ju en rullstol..... Om allt fungerar och du kan använda protesen är det ju bara en bonus.....  
 
 
Där och då går solen ned för krigaren och något brister i mig. Jag fullkomligt kokar och tankarna åker i 190 km/h. Lugnt får jag ur mig, så kan man ju också se på saken, men så ser inte jag på det. Jag känner att jag inte kan ta striden där och då för krigarens ögon är alldeles tomma. Ramsan jag drar inne i huvudet ska inte skrivas här heller men de flesta haranger fanns med. Jävlars vad arg jag blev.
 
 
Jag svarade honom att jag ville att krigarens läkare skulle ringa mig så snart han hade möjlighet och att vi inte fick ut något mer av detta just nu. Han sa hejdå och gick. Vi plockade ihop våra grejer och gick ut till bilen. När vi satt oss där sa han, varför vill de inte att jag ska kunna vara som alla andra mamma. Vad svarar man på det?
Jo, att de har inte fattat någonting, men att vi ska tamejtusan få dem att fatta, det tar bara lite tid.
 
 
Efter ett långt och som vanligt väldigt klokt samtal på vägen hem så kändes han lite mer uppåt igen. Den här mamman var istället så fylld av gråt att jag inte visste var jag skulle ta vägen. Han vet inte vilket krig jag kommer att få föra, och han ska inte veta det heller, men jag vet vad jag har framför mig återigen. Men det finns ingen annan väg ur detta än seger, så är det bara. Jag kan inte bara gilla läget!
 
 
Men oj vad detta inlägg blev deppigt, fast lite så är livet känner jag och då kan man inte dra på en mask och låtsas att allt är okej. För att deppa ihop lite till så dras jag med ett jäkla knä som inte vill vara med, det har det
inte gjort på snart ett år. Det är bara det att det inte riktigt finns ork att kolla det, men snart ska det bli av.
 
Nu tar vi nya tag för fortsättningen på sportlovet. Vi har inte bokat upp något då det är dagsform som avgör vad som kan ske, oavsett ska jag och krigaren göra det bästa av veckan.
 
 
Önskar er en härlig fortsättning på veckan!!
Till sist: When life puts you in tough situations. Don´t say "Why me", Just say "Try me"!
 
Kramen
Pia
 

Kommentarer :

#1: Floweroffame

Vilken pärs ni går igenom. Hoppas det löser sig. Ha en fin dag Kram Pernilla

skriven
#2: Anonym

Hoppas krigarns läkare kan uttala sig bättre å att han finner nån väg för hjälp ❤

skriven
#3: Anonym

Kram Mia

skriven
#4: Anonym

Jeusses va ni är tappra!!❤

skriven
#5: Linda/Candygirl

Åh så arg jag hade blivit. Vilket galet klumpigt svar!!!!

Hoppas ni får ordning på det hela.

Kul med födelsedag... och tvåsiffrigt. Jag har däremot en unge som inte vill bli äldre... han blir jättesur om vi säger att han ska fylla 14 i sommar... NEJ. vi MÅSTE säga att han är 13. Inte en månad mer.

skriven
#6: Bosse Lidén

Tänk om det var så lätt att det gick att "byta position". Krigaren blev läkaren och tvärtom.
Jag blir tvärarg bara genom att läsa detta.
Kanske läge att döpa om bloggen till "Krigarens mamma".
Försök få tid till ditt eget knä. Gå bara inte till samma läkare.

skriven

Kommentera inlägget här :